Skadad med en stukad fot

Ligger hemma med en stukad högerfot. Jag har faktiskt lyckats hålla mig från skador under de närmsta åren, vilket givetvis har varit till min glädje. Och det där med stukade fötter – vet knappt om det ens har hänt tidigare (?) Jag har klarat mig bra!

Men, olyckan är snabbt framme!

I tisdags hände det jag inte alls vill eller har någon som helst lust med – något så otroligt onödigt skulle jag vilja påstå. Jag lyckades trampa ordentligt snett på en sten (format mellanstor) som tittade fram i gräset där jag höll till under uppvärmningen på Stenstansloppet. Frustrerande nog så var det under sista övningen. Kul.

Just där och då gjorde det inte alls ont, men foten svullnade snabbt upp och både igår och idag ligger jag raklång i soffan – traskar emellanåt några vändor genom lägenheten för att stimulera blodcirkulationen. Håller nu tummarna hårt för att detta ska läkas ihop snabbt! Va fasen, det är ju årets bästa löparsäong.

Har ni själva någon erfarenhet av stukade fötter? 

IMG_6140

11 tankar på “Skadad med en stukad fot

 1. Stackare! Jag stukade min fot väldigt kraftigt för några vintrar sedan. Det gjorde så fruktansvärt ont att jag funderade på om det var av. Det blev 3 veckor total löpvila och sen några besök hos en fysioterapeut. Jag fick övningar att stärka upp foten med och så visade han mig hur jag skulle tejpa den i början när jag skulle smyga igång löpningen igen. Det tråkigaste är att foten blir mycket lättare att stuka igen när man gjort det en gång, då ledbandet blir uttänjt. Därför är det otroligt viktigt med styrka för fötterna så de små musklerna i foten hjälper till. Hoppas det snart känns bättre och du kan springa igen! Kram

  • Ja tusan! Olyckan är snabbt framme. Hur känns din fot idag?
   Jag tänkte köpa tejp och se till att lära mig tejpa den riktigt, lika bra att göra det ordentligt på en gång. Så jag snabbare är tillbaka! Tack för kloka ord ❤ kram

 2. Min fot blev helt återställd och jag har inga som helst problem med den, det tror jag inte du kommer få heller!! Krya på dig ❤

 3. Men nej vad trist :'(
  Jag stukade min ena fot ordentligt för nu många år sen, när jag var absolut längst bort på min löprunda, det tog mig säkert 2 timmar att ta mig hem för det gjorde så jäkla ont, att inte kunna ta hand om foten direkt på ett bra sett resulterade i kryckor och en svullnad från tårna till knät och alla dess färger man kan tänka sig. Att du inte behövde belasta den så mycket i direkt anslutning är ju bra och skyndar på förbättringen. Det brukar (för mig oftast) gå relativt snabbt tills man är tillbaka, dock med försiktighet och med plant underlag. Lycka till med rehaben, du är nog snart tillbaka i löparskorna 🙂

  • Ja usch, det går så snabbt när det väl händer! Tur att du är tillbaka. Men vilken kämpe som tog dig tillbaka hela vägen. Jag vilar, rör på den så mkt som möjligt, avlastar med kryckor osv. Hoppas snart vara tillbaka 🙂 Kraaaam snälla du!

 4. Nej, vad jobbigt! Och så gör det ju så sjukt ont också! Jag har stukat min ena fot flera gånger och nu senast i mars. Du kommer att kunna springa om några veckor men det jobbigaste är att fotleden blir försvagad och det är stor risk för återfall. Börja med balansövningar redan nu och håll på länge (gärna tre månader), jag har en uppblåsbar balanskudde som jag gillar bättre än balansplattan. Lycka till!

  • Mm, så jäkla ont!! Värst är det på morgnarna. Hoppas verkligen värken ska gå över snabbt. Ska inhandla en balansplatta! Tack för tips <3 kraaaaam

Lämna en kommentar