Yoga-utbildning i Östersund

Som ni redan kanske vet var jag i Östersund på en yoga-utbildning i helgen. I regi av SportsGym. En helg som var så otroligt otippad från min egna sida, så ja, hälften vore nog. Kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att jag skulle gå och lära mig om yoga men nu har jag gjort det och det gick BRA.

Jag kommer dela upp helgen i flera inlägg, kanske två eller tre. Utbildningen gav mig så väldigt mycket mer, än bara kunskapen om hur en kan lära ut yoga till andra. Du kommer först få ta del av hur utbildningen var upplagd.

Två heldagar på SportsGym Storsjöstrand i Östersund, med tema Yoga.

Först och främst, vilka fina människor jag har träffat i helgen. Framför allt Maria och Isabelle som jag reste tillsammans med och som jag hängt med hela helgen. Två toppentjejer från Sundsvall som jag vet att jag kommer hänga med en hel del framöver.

IMG_5666

Utbildningen som var en grundutbildning har baserats på att vi som deltagare skulle få en vetskap om vad yoga egentligen är – hur historien ser ut och hur filosofin lyder. Detta har skett genom att vi på ett väldigt enkla sätt fått fördjupa oss i anatomin och analysering, hur solhälsningstraditionen ser ut samt hur vi på ett enkelt sätt utifrån den kan lägga upp pass med olika flöden.

Dagarna har varvats med teori och praktik – Sammanlagt har fyra yoga-pass genomförts, á 1 timme/pass samt att olika yogapositioner har nötts. Min kropp har utmanats och likaså mitt psyke. Men mer om det en annan dag..

När jag tänker tillbaka så har utbildningen gett mig en väldigt mycket bredare blick över vad yoga är för något, på riktigt! Jag har aldrig fördjupat mig i det här tidigare – yoga har liksom alltid varit något flummigt (förlåt) som jag inte riktigt kunnat greppat. Men jag tror jag har gjort det nu. På ett eller annat sätt. Jag faktiskt längtar efter att få gå på ett yoga-pass igen. Och det säger väl en hel del?

En toppenhelg lämnades i Östersund och med den följde nya lärdomar, insikter och fina kontakter. TACK!

IMG_5655

2 tankar på “Yoga-utbildning i Östersund

  1. Kul att utbildningen med yoga blev en så otippad positiv upplevelse. Gillar själv yoga men har ingen fördjupning i det, det där ”flummiga” har jag liksom inte nått till/förbi/lärt mig. 🙂

    • Men eller hur, så himla roligt! Jag trodde det skulle bli svårt för mig, då jag inte alls har någon speciell relation till yogan. Men så himla skönt var det! 🙂

Lämna en kommentar