Morgonlöpning ute på landet

Barnen har påsklov på jobbet och det genererar i att dagarna blir lugnare – det är alltså färre barn på jobbet och en har i och med det mer tid och ork till annat, utanför jobbet. Igår packade jag väskan och åkte till stugan exempelvis…

..Något som jag oftast inte orkar eller har tid med, mitt i veckan, en helt ”vanlig” vecka.

Image

En lugn kväll resulterade i en härlig morgonlöpning på landet.

Löparkläderna var nedpackade och en morgonrunda var planerad, lite sådär som jag brukar vilja ha det när jag är där ute i stugan. Tror det faktiskt inte finns något bättre sätt att vakna upp till, och framför allt inte när solen strålar så fint som den gjorde i morse. Ni vet, lugnet som bara landet kan ge, luften, landsvägarna, skogen intill. Ja, allt. Magiskt är det.

Jag klev ut vid 07-tiden i morse, värmde upp med lite jogg och löpskolning sedan gav jag mig ut på vägarna. Eller den enda väg som finns, landsvägen som går genom byn. Solen gick upp, fåglarna kvittrade, tranorna dansade på åkrarna, löpstegen kändes lätta, en härligt god frukost som jag förberett lite smått väntade hemma och minusgraderna svalkade rätt så gott där jag sprang.

Nästan 6 km senare var jag åter tillbaka, stannade till. Blickade ut över sjön, andades. Vilken morgon!

Image-1

Lämna en kommentar