När löpningen är den bästa lösningen

Massa fjällporr utlovas imorgon men jag tänker njuta ensam om den känslan i ytterligare några timmar innan jag berättar om min weekend i fjällen. Okej?

Till dess. Fjällen gör en helt slut, det är ett som är säkert – givetvis på ett bra sätt men kroppen går verkligen ner i något läge som jag har svårt att beskriva. Att sedan sitta i en bil i några timmar med tanken på att en resa till fjällen måste planeras snart igen gör en inte mycket piggare. Lite ivrig och pirrig på att boka en resa, såklart! Men trött var bara förnamnet vad jag var när jag kom hem.

ÅreMorgonens utsikt innan en god frukost åts. 

Lägga mig i soffan och sova eller försöka få tillbaka energin?

Jag hade två val: antingen lägga mig i soffan och sova – ta igen lite förlorad sömn samt med all säkerhet förbli trött hela kvällen. Eller så kunde jag byta om – ta en löprunda, få tillbaka energin på så sätt och sedan slappa i soffan resten av kvällen med en härlig pigg känsla i kroppen. Ibland är det där valen otroligt svåra – en velar fram och tillbaka och byta till träningskläder kan kännas lika jobbigt som tanken på att behöva duscha trots att en inte har tränat.

Efter många om och men….

Jag ska bara….. så höll jag på ett bra tag. Väskan packades upp i alla fall – tvättpåsen fylldes till bredden och en tvättstuga bokades till senare ikväll. Pulsklockan behövde laddas lite. Trots att jag egentligen inte ville ha med den. Ett samtal behövde ringas (varför bara inte ringa lite senare?). Och så vidare.

Men efter många om och men var jag ute. Sundsvall bjöd på 7 plusgrader och sol. Vårkänslor alltså. Att valet var svårt kan jag inte riktigt förstå. Men såhär i efterhand är jag förbannat nöjd över mig själv. 6 km pigg löpning gjordes och nu kommer jag kunna ligga i soffan resten av kvällen – så pass pigg att jag inte somnar innan klockan 20.00.

Tänka sig vad bra träningen är.

Jag

6 tankar på “När löpningen är den bästa lösningen

  1. Bra där! Jag hade nog somnat i soffan under tiden jag hade velat med mig själv. Om jag var så trött, som det låter på din beskrivning… Haha!

    Kram M

Lämna en kommentar