Två 7.5 km-pass på längdskidor

Mars månad. En månad som ska fyllas med massa skidtimmar på kontot och underbara fotografier på magiska vinterlandskap. Men vintern i år – den är ju under all kritik – och då har jag ändå bott i Stockholm i 8 år och där snackar vi dåliga vintrar.

Det blir vad man gör det till

Men trots klagomål från min sida, på töande skidspår, blöta vägar och med i ren allmänhet dåliga förutsättningar har jag faktiskt knåpat ihop två helt acceptabla skidpass sedan jag var sjuk. Det blir liksom vad man gör det till har jag fått lära mig – en kan inte få allt.

Det har varit blöta och bitvis isiga spår jag fått hållas med. Svårvallat och segt. Men 7.5 km respektive 7.5 km har jag knåpat ihop och det har liksom varit pannben på. Men alla pass är inte bra pass.

Jag2Men vet ni – nu ser jag fram emot en ledig vecka (sportlov här i Sundsvall nästa vecka) som förhoppningsvis bjuder på klarblå himmel, nydragna skidspår och massa fina vinterlandskap sparade på minnesbanken. Likt den här dagen skulle jag kunna säga. Inte dumt, va? Bjuder inte Sundsvall på det – då hoppas jag Åre gör det – för dit ska jag i slutet på veckan.

IMG_4050

15 tankar på “Två 7.5 km-pass på längdskidor

  1. Hoppas du får ett strålande väder på sportlovet! Det är ju liksom lite roligare att åka längd då 🙂

  2. Som icke-skidåkare är jag tacksam för att marken hållit sig bar så att jag kan använda mina vanliga skor haha. Men förstår att det är segt om man längtar efter snö.

  3. Känner verkligen igen mig, skidåkare som jag är. Men här finns fortfarande spår om man inte har så höga krav! Ha ett fint sportlov!

    • Här funkar det också helt okej, Sundsvall har verkligen varit grymma på att dra spår i år, på den bristfälliga snö som funnits. Så en eloge till dom, men jag vill liksom har meeeer snö 🙂

  4. Jag hade tänkt införskaffa ett par skidor denna vinter, men med den snöbrist som vi har haft så har det inte funnits några spår inne i Örebro i år så tänker att jag gör det nästa år (för må detta bara vara en dålig vinter och inte vad vi kommer få som standard framöver) Hoppas du får minst lika härligt väder som jag hade i Åre, det var perfekt för skidåkning!

    • Åh, så synd att vintern uteblivit söderut. Iofs, den har uteblivit på många ställen, här i norr är den inte heller så skrytsam. Men jag håller tummarna på en bättre vinter nästa år, så du får köpa skidor 🙂

Lämna en kommentar