Psykisk ohälsa – råd till dig som anhörig

För snart 1,5 år sedan (vad tiden går fort) drabbades jag av utmattningsdepression, – en sjukdom som skulle visa sig vända upp och ned på både mig, mitt liv och mina närståendes liv. Drygt ett år senare kunde jag med relativt stark känsla säga att jag var tillbaka, – tillbaka på stadiga fötter.

Utmattningen har förändrat mycket, jag har blivit om än mycket starkare som person, än tidigare. Jag har lärt mig otroligt mycket, vilket också mina närstående har gjort. Men ibland (läs: som oftast) är det inte helt enkelt att vara en närstående heller, – Hur ska en vara? Vad ska en säga?

I måndags skrev jag en artikel om just detta, på Bloggar Om Hälsas hemsida, där jag ger dig som anhörig råden om hur du kan tänka när du har någon i din närhet som drabbats av psykisk ohälsa.

Några råd till dig som har en utbränd i din närhet

Tryck på länken ovan för att komma till artikeln. 

bild

Lämna en kommentar