Back at the gym.

I fredags var det löparskorna som fick svettas efter veckor med fokus på längdskidor och idag, imorse….vid 06-tiden traskade jag in på gymmet efter någon veckas frånvaro. Härlig känsla? – Du anar inte! Lyfta skrot och känna sig sådär väldigt stark, det är grejer det.

Basövningar

Ibland får jag frågor kring hur och vad jag tränar när jag är på gymmet, och det är rätt enkelt ska jag tala om för er. Inga krångligheter alltså. Åtta av tio gånger är det nämligen basövningar jag nöter, stora övningar som involverar hela kroppen i en och samma övning. Marklyft. Stående rodd. Militärpress. Bänkpress. Benböj. 

Det här är övningar jag tycker är enkla att utföra och komponera ihop bra pass med. Hela kroppen får arbeta och jag ser snabba resultat, – nog för att det inte alls är det viktigaste, vilket jag har nämnt förut men jämför jag med annan styrketräning som jag har utfört så är det så.

Så kort och gott, – basövningar är grejen! När jag själv får bestämma.

Men att vara tillbaka på gymmet känns skönt, januarihetsen är fortfarande rådande och den märks till och med av klockan 06.00 en måndagsmorgon. Knappt att jag vågar besöka gymmet på kvällstid tror jag. Vi får se..

2014-08-30 160 A

Men du då, berätta! Hur tänker du kring din styrketräning?

Lämna en kommentar