Längdskidor på nysnö.

I tisdagseftermiddag började det så fint snöa (äntligen), sådär härligt lätt så en blev lycklig ända in i själen. På kvällen tilltog det och sedan snöade det konstant fram till i förrgår kväll. Sent. Det har kommit närmare 4 dm sedan dess och minusgraderna tilltar för var dag. Äntligen har vintern kommit!

skidorI onsdags efter en lugn dag på jobbet åkte jag hem, för att sedan direkt hoppa ner i skidkläderna och skynda upp till Södra Berget här i Sundsvall, där det enligt mig finns dom bästa spåren. Snöandet hade lugnat sig och lagom till att vi kom upp på berget hade det slutat. Himlen var klarblå, stjärnorna strålade. Termometern visade drygt 8 minus och träden tyngdes ned sådär sagolikt vackert som dom gör när snön ligger på.

skidor1 skidor2

Skidorna knäpptes på och onsdagens träningspass var igång. Nysnö framkallar en sådär lite lagom kärv snö, så något glid var det inget snack om. Inte bara hos mig, utan hos de flesta på Södra Berget den härliga kvällen. Kroppen fick jobba, pulsen gick upp men jag kunde inte annat än le. Som jag gillar det där. Att åka skidor alltså. Efter drygt 10 kilometer skrek kroppen efter bränsle och passet avslutades. In på ICA, tillbehör till tacos inhandlades och sedan snabbt hem. Den middagen smakade fint kan jag säga er.

img_3312

Behöver jag ens nämna att kvällen var fantastisk?

img_3320

2 tankar på “Längdskidor på nysnö.

  1. Ja jäklar vilken magisk kväll! Härligt och jag jublar i hela kroppen över vintern just nu. Såg att det till och med kommit snö i Norrköping, så jag behöver inte sörja vintern när jag vänder hemåt imorrn!

    • Och jag har kollat på bilderna från den kvällen, säkert 200 ggr. Alltså, vintern visar sig helt klart från sin bästa sista. Hoppas det får vara såhär ett tag. Jag håller dessutom tummarna för att du får uppleva snö hemmavid sedan 🙂 KRAM

Lämna en kommentar