Att springa i minusgrader.

Dagen före Julafton. Den dagen då en vill att snödrivorna ska vara höga och minusgraderna relativt många och då en vill att det ska knarra så där ljuvligt under fotstegen, för att sätta extra guldkant på den där längtan och känslan inför dagen som kommer efter. Men istället är det plusgrader, storm och inga snödrivor skymtar så långt ögat kan nå. Inget att göra åt, så är det! Men om minusgraderna vore många..vi leker med tanken.. Hur ska en tänka? När ska en ställa in utomhuspassen?

Det du kan ha i tanke innan du ger dig ut: Luftrören består av små små rör som skyddar bronkerna och lungorna mot kyla. Utsätter du dessa för alldeles för mycket kyla slits det på luftrören. Så rekommendationerna är att inleda den riktigt kalla säsongen försiktigt, framför allt för de ovana, samt förslagsvis använda andningsmask eller munburen fukt- och värmeväxlare. Finns i välsorterade sportbutiker… Annars är det inte nämnvärt farligt att vara i rörelse utomhus under de kalla perioderna.

Min personliga smärtgräns går vid – 15 grader. Kanske redan innan beroende på vind och andra förhållanden. 

Hur brukar du själv tänka? Tränar du utomhus när det är kallt?

soluppga%cc%8angtidigt i november, när det var kallt och första snön kommit. 

Lämna en kommentar