Premiäråket på längdskidorna.

2016-12-11. Datumet då längdskidpremiären för säsongen drog igång.

Katrins Äventyr (en fantastisk blogg som jag ofta kikar in på, och jag smälter en smula varje gång hon lägger upp massa fjällbilder) uppmanar alla att varje adventssöndag ända fram till jul att packa en ryggsäck med en termos, med valfri dryck och bege sig ut på något slags äventyr. Denna uppmaning passade mig perfekt igår. Häng med:

Minusgraderna har stått stadiga här i Sundsvall några dagar nu, och det innebär att snökanorna, eftersom den riktiga snön inte behagar att komma, kan gå med fullt sprut och det i sin tur resulterar i att längdspåren blir preparerade och spårade. Jag hade fram till igår hållit bra koll på hur spårstatusen uppe på Södra Berget sett ut, igår var det perfekt! Jag gav mig iväg. Packade väskan med en termos kaffe, smörgåsar och några pepparkakor. Fikat efteråt är höjdpunkten.

skidor skidor1

En slinga på 2 km fanns att tillgå. Kanske inte det en förväntar sig direkt, men bättre än inget, och framför allt perfekt för att komma in i åkningen igen efter säsongsvilan. Känna på tekniken och nöta den. Spåren var riktigt bra och jag lika ringrostig som vanligt när jag spänner fast skidorna på fötterna varje år. Men det gav med sig, efter några varv var jag tillfreds med åkningen likt jag brukar vara. 10 kilometer blev det och ingen var gladare än jag efteråt.

Notis: Jag måste köpa en aningens längre stavar samt gå en valla-kurs. Någon som är expert?

skidor2

Kameran kom aldrig till användning under åkningen dock. Annars var dagen awesome. Premiär på skidorna, fika utomhus och ni vet väl, att äta utomhus smakar alltid lite bättre, suveräna spår, några minusgrader och sol. En äventyrlig söndag rakt in på kontot. Mer sådana dagar, tack!

skidor3

6 tankar på “Premiäråket på längdskidorna.

  • Det var magiskt. Önskar SÅ att det kommer snö snart, så alla backar och alla spår här i Sundsvall öppnar.
   Har ni mycket snö?

  • Åh, vilken mysigt äventyr! Jag längtar också efter snö och skidor, men det lät det inte bli så mycket av för mig i år 🙂 Ett tips när det gäller valla – jag kör på tejp – det funkar väldigt bra när man inte är någon expert på att valla!

   • Ja, snö. Den får gärna komma 🙂 Efter den här dagen undrar man, det har regnat hela dagen, vilket har resulterat i att hela Sundsvall varit som en skridskobana. Förenat med livsfara att bege sig ut. KRAM och tack för skidtips!

  • Vilket härligt äventyr! Precis så enkelt som det ska vara!
   Stavarna ska vara runt 30 cm kortare än din kroppslängd. Lite längre om du åker skejt.
   Vallatips/kurs finns faktiskt i min blogg, sök på skidtema så dyker det upp 🙂

   • Eller hur, så underbart härligt. Och mer ska det bli 🙂
    Tack, superbra med tips. Ska tänka på det när jag köper nya stavar 🙂 Oh, är det sant? Då ska jag titta 🙂 KRAM

Lämna en kommentar