Konsten att göra ingenting.

Det där med att göra ingenting? Existerar det ens fortfarande? Alltfler människor i detta avlånga land blir mer och mer aktiva, förstå mig rätt, det behöver absolut nödvändigtvis inte alls betyda ”aktiva” som i att införa fysisk aktivitet i sin vardag utan mer andra saker. Ni vet, en ska vara uppkopplad dygnet runt, en ska ha det mest välstädade hemmet, gärna det nyaste och modernaste av allt, en ska prestera på jobbet, resor ska planeras in, en ska hinna med att gå på alla festliga tillställningar som en blir bjuden på, bra mat ska inhandlas, eventuella barn ska gärna hinna med så mycket som möjligt och där mitt i allt så har en totalt glömt bort den där innebörden av att göra ingenting och istället faktiskt lyssna på vad kroppen säger. Eller helt enkelt, glömt att prioritera sig själv!

Igår när jag slutade klockan 13 hade jag en hel eftermiddag och kväll att spendera på precis vad jag ville. En vilodag från träning var sedan innan planerad och ja, ingen annan hade tid eller lust att hitta på något heller. Lägenheten var redan städad och ingenting behövde göras. Ja ni ser, redan där har jag försökt komma undan det där med att faktiskt bara vara hemma och göra just, -Ingenting! Sjukt beteende egentligen.
Men jag antar att vissa av er känner igen er?

Gårdagen slutade med att jag serverade mig själv bland det viktigaste som finns, – Lugn och ro! Jag gjorde ingenting och det är, handen på hjärtat, något jag ska börja införa mer i mitt liv. En behöver inte vara överallt hela tiden, oavsett om det inte alltid är så heller men jag tror ni förstår. En behöver lära sig att bara sitta. Bara för att en är hemma behöver det inte städas och fixas. Jag la mig skönt i soffan, lyssnade på musik, slog av musiken, somnade en stund, åt en god middag, fortsatte min kväll i soffan där varken tv:n, datorn eller mobilen var i närheten. Jag bläddrade lite slött i en tidning och kopplade bort totalt.

Så himla viktigt. Glöm inte det! 

Jag

I detta samhälle vi lever i idag är det här något vi alla borde ta fasta på, något oerhört viktigt.
Berätta! Hur gör ni? Är ni bra på att göra ingenting? 

/ M A R I

6 tankar på “Konsten att göra ingenting.

Lämna en kommentar