Team Nordic Trail – Första passet.

Först och främst, hur länge kan en gå runt och vara endorfinhög tror ni? Jag själv vet inte alls faktiskt! Jag vet bara säkert att efter gårdagens träning med Team Nordic Trail så kommer det vara länge. Alltså, som jag har saknat detta, ja ni vet… att springa i grupp, peppa, pressa sig själv till det yttersta och sedan få en high five av någon helt okänd människa. Tummen upp på det!

Det var som ni vet uppstart för Nordic Trail här i Sundsvall igår och jag tillsammans med många andra var där. Riktigt bra uppslutning måste jag säga! Miranda Kvist som är grundaren för detta var i egen hög person på plats, hon var på väg vidare norrut för träningsläger i Höga Kusten så hon och några till ledare stannade till och ledde passet. Riktigt kul! Ett energiknippe av högsta rang kan jag säga. Härligt! En kort introduktion gjordes och vi var sedan igång..

13315731_10153557164606332_6835993973937148283_nEfter uppvärmningen som bestod av cirka 1,5 km löpning i skog samt lite löpteknik-övningar var vi sedan på plats i mitten av slalombacken, där kvällens intervaller skulle avverkas. Backintervaller alltså. Där sattes ribban inför kommande pass kan jag säga. 

Backintervaller 30-60-90-60-30
30 sekunder löpning uppför
Vila – lugn jogg nedför
60 sekunder löpning uppför
Vila – lugn jogg nedför
90 sekunder löpning uppför
Vila – lugn jogg nedför
60 sekunder löpning uppför 
Vila – lugn jogg nedför
30 sekunder löpning uppför 

Mjölksyran sprutade ur öronen kan jag säga er. 

Efter en lite längre vila parade vi ihop oss två och två. Fler intervaller var på gång.

Person 1 – Höga knän
Person 2 – Ruscher ut i skogen för att runda 3 träd, efter varje träd skulle h*n tillbaka och göra high five med kompisen.
Byte, andra personen gjorde likadant.
Person 1 – Höga knän
Person 2 – Ruscher ut i skogen för att runda 2 träd och lika där, tillbaka och göra high five med kompisen mellan varje träd.
Byte, andra personen gjorde likadant.
Person 1 – Höga knän
Person 2 – Ruscher ut i skogen för att runda 1 träd, tillbaka och göra high five
Byte, andra personen gjorde likadant. 

Klart! Nedvarvning med lugn jogg nedför backen och tillbaka till utgångsplatsen. 

IMG_8514Otroligt tufft men roligt pass. Sådant här gillar jag och jag ser redan fram emot nästa pass som är på tisdag. Vem följer med?

Perfekt uppladdning för Fjällhalvmaraton i Sälen också.

/ M A R I

6 tankar på “Team Nordic Trail – Första passet.

  • Nja, långdistans i grupp vet jag inte heller. Att ha sällskap av en eller två, ja. Men ja, intervaller i grupp. Det funkar utmärkt :).
   Kramar

 1. Löpträning i grupp är kul 🙂 Säger jag som inte provat förrän i år – 40 år gammal, och då har jag ändå sprungit i typ hela mitt liv :). Olika typer av intervaller och löpskolning är perfekt för att köra i grupp. Långpass kör jag helst själv eller med någon som jag vet ligger på ungefär samma nivå som jag.

  • Ja, otroligt kul! Framför allt som du säger, när man kär intervaller och liknande. Långpass springer jag också gärna själv.
   Hoppas du får en fin dag! kramar

Lämna en kommentar