Att kunna erkänna för sig själv.

Att kunna erkänna för sig själv att kroppen säger nej är otroligt svårt. Jag vill gärna köra på i samma tempo som förut men hur mycket jag en försöker gör inte kroppen som en annan vill. Det är en rätt diffus känsla som jag måste säga är jättesvår att sätta ord på. Den måste upplevas för att förstås.

Innan jag traskade in i den berömda väggen förra året skulle jag ha kört på i alla fall, jag hade nog ignorerat känslorna av att kroppen sa nej. Till en viss del i alla fall. Men idag är det annorlunda, jag har lärt mig att lyssna, eller i alla fall, – jag har blivit bättre på att lyssna! Vilket jag är glad över.

Bild21

Den här helgen är en sådan helg, då jag har fått tagit mig i kragen och lyssnat på kroppen. Jag har avbokat allt som varit planerat och istället bara varit med mig själv och gjort det just Jag mår bra av. Men ni ska veta, ett sådant beslut är inget enkelt beslut. Tvärtom. Att välja att skriva det här inlägget var också ett svårt beslut, men det är så här mitt liv ter sig och varför ska jag skämmas för det. 

Jag har istället legat och solat på terassen, njutit av två härliga löprundor där fokus legat på just känslan, ingenting annat. Jag har ätit gott och sovit när kroppen velat vila. Idag fortsätter jag återhämtningen i stugan hos föräldrarna. Sol, jordgubbar och grillat utlovas. Kroppen jublar.

Hur har ni det i helgen?

/ M A R I

9 tankar på “Att kunna erkänna för sig själv.

 1. Det är bara att chilla på 🙂
  Problemet ligger ju i att folk inte förstår att kroppen måste vila. Att jobba eller plugga hela dagarna och sen inbilla sig att fritiden inte ska ta energi.
  Att ständigt vara uppbokad ger liksom inte andrum.
  Energin som vi använder är liksom av samma värde oavsett aktivitet.
  Det är enkla grundstenar/kunskaper som många verkar ha slarvat bort under sina levnadsår.
  Sen är jag övertygad om att piskan i dagens samhälle är att alla ska uppdatera sina digitala profiler i ett högt tempo för att verka intressanta.
  Det har blivit så viktigt……….Ta bara det där löjliga med att publicera vad man äter, kom igen. Vad vill man förmedla?
  Tänk på att man faktiskt kan utöva imponerande aktiviteter utan att visa upp det inför för hela världen.
  Att man själv vet om prestationen är det viktigaste, inte att söka bekräftelse jämt och ständigt. Det är på riktigt även utan publicering.
  Det blir ju som en drog det där att få ständig uppmärksamhet och därför fortsätter individen med det mönstret.
  Tyvärr krävs det bara en floppande publicering för att det ska rasa.
  XXX
  Vuxna har helt plötsligt kroniska tonårsproblem….DET är skrämmande 🙂
  Vem fan vill se sin morsa trycka upp sillisarna och röven (med tillhörande emo-ord och diverse #) på insta/whatever varje dag?
  🙂

 2. Så klokt att du lyssnade på kroppen under helgen! Lika klokt var det att skriva om det! Inget att skämmas över. Men vet precis vad skammen innebär. Så glad att jag idag vågar lägga upp filmen på insta och i min blogg där mina ord om denna svåra och tuffa sjukdom finns med. För det är inte så enkelt att låta bli att skämmas när vi är vana att få respons på att vata ”duktiga” och nu när orken är borta vem är vi då?
  Kan inte låta bli att skratta åt Jojjes ord här ovanför, eller blir det kanske nedanför när mitt inlägg kommer upp Men orden beskriver något viktigt.
  Nu ska jag ut i parken och ”bara” titta på änderna. Kram

 3. Inget att skämmas över att man behöver egentid. Jag har själv haft en stressig vinter/vår med sjukdomar i familjen och übermycket stt göra på jobbet. Då växer behovet att få vara ensam, stanna hemma, träna och vila. Fortsätt lyssna på kroppen och ta det coolt

 4. Bra jobbat – att lyssna på kroppen (när det finns så mycket roligare att göra) är något av det svåraste som finns. Jag tror att det hänger ihop med så mycket olika faktorer, att vi fått lära oss att lathet är dåligt, att det finns så mycket vi borde göra, att vi inte vill erkänna oss svaga osv. Jag försöker och tycker att jag har blivit bättre med åren men jag har fortfarande mycket kvar att lära. Jag önskar bara att min kropp kunde vara lite tydligare i sin kommunikation!!

  • Mm, du har rätt! Min kropp har blivit väldigt mycket tydligare i sin kommunikation, vilket jag är glad över. <3 kramar

 5. Jag har ett stort behov av tid med mig själv när jag jobbar, eftersom jag står på ”scenen” må-fre. När det är lov har jag mer ork för att träffa vänner och bekanta. Det är så viktigt att lyssna på kroppen och ännu viktigare att lyssna på knoppen:) Klokt gjort av dig att avboka och satsa på återhämtning.

Lämna en kommentar