Lektion med skidcoach.

Efter ändring av dag på grund av dåliga spår på eftermiddagen i söndags, blev skidlektionen flyttad till tidigt igår morse istället. Inte mig emot, morgonträning ni vet. Love It. Jag och Kevin som han heter, möttes upp vid 07.45, vi pratade ihop oss lite om hur passet skulle läggas upp och lite kring hur mina tankar går.

Tanken från min sida är att åka Tjejvasan nästa år, något jag tror jag kommer klara utan anmärkning. Eller jag kanske inte ska vara så kaxig egentligen, men äsch, jag kommer klara det. Så är det. Jag skulle kunna köra loppet med den teknik jag besitter idag, inte alls så dålig tydligen. Men det finns alltid justeringar. Jag har trots allt inte åkt regelbundet på flera år. Och för att putsa på min teknik eller i alla fall få feedback på min åkning kände jag att någon som är riktigt kunnig måste kopplas in, därav varför jag anlitat en skidcoach. Det jag vill få ut av detta är att i slutändan kunna åka så ekonomiskt som möjligt, jag vill njuta av åkningen. Jag vill att det ska kännas rätt. Men framför allt, jag vill åka utan att slita onödigt på kroppen. Tjejvasan är ju ändå 30 km. Nå, vad tror ni? Kommer jag fixa det?

Skidor

Lektionen byggdes enbart på teknik. Vi började med stakning och det var väl där vi stannade under resten av tiden. Sitter den så sitter det mesta, eller inte riktigt, det finns så otroligt mycket annat man ska tänka på. Men jag tror ni förstår. Ni vet grundpositioner och så vidare.

Hållningen 
Positionen för armar och stavarnas pendling 
Magstöd 

Det är mycket man ska tänka på och samtidigt ska man ta sig framåt.
Hållningen och koppla på magstödet hör väl lite samman och där fick jag snabbt en justering som fastnade direkt. Bara där blev det en enorm skillnad. Sedan var det det där med armarna och stavarnas pendling. Där har jag att nöta. Vi fokuserade på den biten under resten av lektionen, fokus Mari, fokus. Efter några kilometers åkning och fortsatt tjatande om armarnas position och stavarnas pendling så vidrörde vi diagonalåkningen en del också. Men först och främst ska armarna sitta där dom ska, sedan kan vi gå vidare. Jag fick hemläxa, gissa vad den innebär? Jodå, jag ska träna, lite så där överdrivet mycket på hur och var armarna ska vara. En stakmaskin på gymmet har jag lovat att jag ska testa. 10 min varje gång jag är på gymmet ska jag avlägga på stakningen tycker han. Visst, jag kör! Annars funkar det att köra framför spegeln här hemma också.

IMG_6880

Tyvärr är skidsäsongen så gott som slut här uppe så nu blir det att fokusera på stakningen inomhus och annan form av konditionsträning. Typ löpning om ni frågar mig. Men jag känner mig motiverad och peppad, detta ska bli kul!

Mot Fjäll(halv)maraton och Tjejvasan säger jag. 
Vad säger ni?

/ M A R I

8 tankar på “Lektion med skidcoach.

 1. Hallå, jag kör också stakmaskin nu när knät är paj. Inte alls lika kul som rodd eller cykling men nåt måste man ju fördriva tiden med! Om du kommer klara Tjejvasan? Ehh, frågan är väl snarare om Tjejvasasan är redo för dig?! Kram!

  • Du ser, på med pjäxorna nu bara 🙂 Heja dig!!
   Haha, du är snäll du. Sjukt, men jag längtar till nästa vinter redan nu..haha… Kramar

   • Tänk om det bor en skidåkare i mig! Och så har jag liksom missat det helt och hållet! I morse när jag testade att ro lite så stod det en galning och stakade bredvid mig. 1,2 mil skulle han hasa sig fram.Crazy men samtidigt lite coolt. Kram!

    • Det tror jag att det gör. Jag bara känner det på mig <3
     Åh herre, jösses. Blir bara matt jag tänker på det haha 🙂

 2. Jag tror garanterat att du kommer klara tjejvasan! Kul utmaning och klokt av dig att ta hjälp för att spara på kroppen och köra mer ekonomiskt, det kommer du bara vinna på! Heja dig 🙂

  • Tack snälla du!! Ja jag vill inte åka igenom loppet och tycka det är en pina… Kramar till dig <3

Lämna en kommentar