Egengjorda Bountys.

Att få träffas upp med en kär vän en sen måndags eftermiddag, kila in på ICA och plocka det som behövs för kvällens bestyr. Samtidigt som en skrattar åt fåniga saker och fina tokiga minnen. Det är kärlek det.

Vi dukade upp allt vi hade på bordet men började med en middag tillsammans. Ja, en behöver energi för att julbaka.

Ingredienser blandades, Bounty-bollar rullades, Dumle och nötter till rocky road delades, choklad smältes. Allt till tonerna av ljuvlig julmusik och doften av stearinljus. Julen kändes nära.

IMG_4236

För att få till dessa goda bountys (alltså, jag skojar inte. Men dom är bättre än de en köper på affären) behöver du;
2 dl kokos
3 dl kondenserad mjölk
2 msk florsocker
200 g mörk choklad

(Jag tredubblade receptet, då vi var två som skulle dela på resultatet)

Blanda kokos, kondenserad mjölk och florsocker noggrant. Rulla bollar i valfri storlek, lägg dom på en bakplåtspapper-klädd bricka eller plåt. Ställ i frysen i cirka 30 minuter.
Smält sedan chokladen över ett vattenbad, doppa bollarna i chokladen och förvara dom sedan i frysen. Klara att äta!

Förena nytta med nöja. Tillsammans med en vän. Kan vara bland det bästa en kan göra.

/ M A R I

4 tankar på “Egengjorda Bountys.

Lämna en kommentar