Åre, snart kommer jag.

Jag tassar upp en tidig morgon, kikar ut genom fönstret för att se de vackra snöflingorna singla ner från den enorma himlen. Så tyst som möjligt byter jag om, gärna med det här understället närmast kroppen. Skorna knyts sådär perfekt som bara jag kan och jag stiger ut. Jag tar de första steget på den knarrande snön som får mig att rysa en aning.

Stegen fortsätter ut genom pudrig nysnö och det enda jag ser, är vinterlandskap som sträcker sig så långt ögat kan nå. Jag är ensam ute. Kylan biter tag i mina kinder. Dom fösta stegen är en aning trötta men de lättar så snart jag hittat känslan. Jag njuter.

Den där tystnaden som bara detta ställe kan ge, spelar en härlig melodi i mina öron där jag springer. Den melodin kommer jag nynna på länge. Den är bättre än ettan på topplistan. Inget slår den.

Jag vänder tillbaka, fortfarande med en härlig känsla i kroppen. Jag stannar utanför dörren, andas in frisk luft och blundar några sekunder. Kliver in i stugan och möts av en doft av kaffe, den där ljuvliga doften som sitter kvar långt efter att koppen är urdrucken. Jag sätter mig ner.

En härlig ny dag i Åre är kommen och jag tänker inte sluta njuta av den.

fjäll

Om några veckor blir detta verklighet. Åre, mitt ställe på jorden. Jag längtar! Precis vad jag behöver..

/ M A R I

2 tankar på “Åre, snart kommer jag.

Lämna en kommentar