Målarböcker för vuxna, ett tecken!

Att det har blivit alltmer vanligt med sådana ting som får en att jobba i mindfulness har nog inte undgått någon vid det här laget. Det är appar med övningar, som du kan öva på när och var som helst. Det bildas grupper, där du kan träffas och lära dig mer. Men också som jag nämner i rubriken, det har kommit målarböcker för vuxna. Vem gillar liksom inte att rita i en ritbok? – Det gör jag i alla fall. Underbart att få leka barn igen ju.

Men dessa är utformade för att passa oss vuxna. Bläddrar man i en bok, finns ett x antal att välja mellan om en går in i en bokhandel, så blir en lätt förtrollad av alla fina mönster. Helt fantastisk idé och det är något jag tror kommer sälja stort. Hos alla. Har ni testat? Jag är lite sugen på att köpa en.

Detta är underbart då vi i förra inlägget talade om att leva här och nu…

2015-03-29-16_28_54-950x633

Men om vi vänder på det, är inte det här något som också visar på att vi lever i ett otroligt stressigt samhälle? För bara några år sedan hade detta inte funnits alls. Inte ens idén hade fötts tror jag. Hur bra det än är med alla dessa mediala ”hjälpmedel” som poppar upp lite här och var, tycker jag det problemet borde tas omhand från andra håll. På jobbet. Hos en själv. I samhället överlag. Otroligt viktigt, för jag tror det inte kommer bli enklare i framtiden.

Bara en tanke från mig. Vad säger ni?

/ M A R I

8 tankar på “Målarböcker för vuxna, ett tecken!

 1. Jag säger, gör vad du vill! 😉
  Bara du gör det för dig själv och inte för andra/bloggen/instagram/whatever-bitches-need 🙂

  Läste en artikel om att vi vuxna som är uppåt i åldrarna agerar mer och mer som tonåringar.
  Livfulla och tar galna beslut. Väldigt mycket YOLO.
  hehe

  Ja vafan det är gött att leva medans man kan och orkar. Liver är ett race, men man ska inte jämföra så att man rasar sönder.

  Jag byggde mig en camovägg under sommaren, bara för att jag ville. Men det är ju lite av mitt intresse att pyssla med utrustning och tweaks.
  Gött att vara kreativ.
  Sen att folk undrar om jag är 10 år, tjaaa inte mitt problem att andra är steltänkta och inrutade 🙂

  Mönstret som är ute i samhället är tydligt. Man får liksom ljuga för att verka normal. Eller spela med och göra samma skrutt som alla andra.

  Sen dina senaste inlägg, det är givetvis ditt liv och hela det där. Jag hade aldrig smällt upp sådana delar av mitt privatliv.
  Resten håller jag för mig själv haha.
  🙂

 2. Jag tror att det är lätt att gå vilse i en djungel av hjälpmedel där det som ska vara avslappning bara blir en grej till på att göra listan. Kör på det som fungerar för dig så klart men det jag behöver är mer tid för att stirra på väggen eller kanske gå en promenad.

  • Mm, håller med. Men visst, en målarbok kanske är superbra för någon, medan den inte alls är det för någon annan. Men ibland tycker jag en sopar problemen under mattan lite, ingenting blir bättre, på långt håll av en målarbok. Jag hade förmodligen sagt annat för ett år sedan, då jag inte alls var i den situation jag är idag. Men nu tänker jag lite annat.

 3. Jag var väldigt skeptisk till dessa när jag såg dem första gången (inte så länge sen). Men helt ärligt, det är ju jättemysigt att sitta och rita. Man fokuserar och har svårt att tänka en massa andra stressiga tankar. Ungefär som när man rider (tyvärr sker det för sällan). Man bara ÄR och tänker inte på något annat än det man håller på med.

  Som sagt, det viktiga är nog att hitta det som funkar bäst för just en själv. 🙂

  • Helt klart, jag håller med dig. Att sitta ned och bara ta det lugnt, vara här och nu och fylla i vackra bilder. SÅ bra, det tycker jag! Jag har som sagt inte testat, men tänker nog köpa en. Men, ibland är det lite som att sopa problemen under mattan. Men för stunden är det säkert superbra. =)

 4. Jag är med på resonemanget. Och köper att vuxna behöver stressa ner mer och hjälpmedel, ja, why not? Även om det inte löser några världsliga problem.. Tycker ändå det är smått komiskt att det måste till en trend för att vuxna ska våga använda barnsinnet. Det funkar lika bra med en vanlig målarbok, för en tredjedel av priset. Eller att bygga Lego, eller lägga pussel. Eller virka. What ever you like liksom. Det svåra verkar ju vara att veta vad man själv gillar. Det tycks vara lätt att glömma bort det i den här moderna världen. Allt som andra gillar ska man själv gå igång på. Jag är smått övertygad om att roten till allt ont (typ) är den ständiga tillgängligheten som vi tillhandahåller omvärlden och oss själva med. Datorer och telefoner som surrar dygnet runt. Visst är det svårt att bryta vanor men shit så mycket bättre det blir (tycker jag) när tiden används till andra grejer än att vara tillgänglig och uppkopplad hela tiden. Jag har lite mer tankebanor kring detta, vi tar det sen. Hoppas du haft en fin fredag. Kram till dig!

 5. Precis en sån sak som jag egentligen tycker är lite onödig men ändå beställde förra veckan! haha. Jag älskar att färglägga och sitter gärna med Siennas block och fyller i… Tänkte att äsch, jag kan lika gärna ha min egen. Så jag beställde hem en och längtar tills jag kan ta mig tiden att sitta ner och skapa 🙂

  • =) Vad kul. Du får visa när den kommer. Jag är också sugen på att köpa en. Hoppas du mår fint älskade du. <3

Lämna en kommentar