Vilket redskap skulle du välja?

Skulle jag behöva välja vilket det enda redskapet gällande styrketräning jag skulle få använda, skulle det utan tvekan bli skivstången. Sicken bra grej! Den kan användas till nästintill allt… Vilket redskap skulle du välja?

Igår blev det en favorit i repris, ett sådant pass jag skrev om HÄR. Riktigt tungt, svettigt och kul!

– Raka marklyft
– Stående rodd
– Militärpress 
– Benböj 
– Utfall 8/ben 

8 reps x 8 varv, med 2 min vila mellan varje varv. 

IMG_2840

Idag var tanken en löprunda på morgonen då jag har sovmorgon, men jag prioriterade en lugn stund hemma istället. Så värt det!

Vad prioriterar ni idag?

/ M A R I

6 tankar på “Vilket redskap skulle du välja?

  1. Jag vet inte, känner mig ju fortfarande ny i gymmet. Har ju bara tränat i 18 månader. Är man ny då? Men säger som du, en stång är ju alltid rolig. Fast, äsch… jag vet inte. Är det en livsviktig fråga vill jag be om att få återkomma 🙂 Men något jag aldrig någonsin vill vara utan är min racerhoj. Det är min tredje lilla bebis. Har faktiskt kommit på mig själv med att prata med den, på ett väldigt snällt sätt. Jag plöjer inte 10-tals mil varje helg eller cyklar Vätter-rundor men den tar mig till jobbet á 2 mil enkel resa varje dag. Och jag älskar den för det! Min lilla cykel…

    • Nja, ny vet jag inte om jag kan kalla dig för då 🙂 haha. Men visst, du får betänketid på dig. Jag väntar 🙂
      Åh, din lilla bebis. Låter sött 😉 älskar att du pratar med den också, fantastiskt. Det är ett grymt färdmedel, och 4 mil om dagen. Woohoo så bra =) kraaam

  2. Så, nu har jag sovit på saken och bestämt mig för favoritredskapet på gymmet! Bäst utan tvekan är min spellista som pumpas ut i snäckorna, utan dem har jag svårt att komma i stämning! Vissa gillar musik, andra inte, jag tillhör definitivt den förstnämnda gruppen! Men nu gällde det ju annan rekvisita så jag svarar hantlar. Jag vet att man kanske borde säga skivstång men jag tycker hantlar är roligare. Finare form liksom. Och många av mina absoluta favoritövningar utövas med hantlar, variationen är stor! Me like!

    • Åh! Musiken tänkte jag inte ens på. Underbart ju! Och eller hur, bra musik i öronen gör skillnad. Bra där! Hantlar, eller hur. Gillar också hantlar. Men jag tror jag valde stången av anledningen att jag för inte så länge sedan fattade tycke för den, och därefter har jag förstått hur användbar den faktiskt är. Kraaaaam

Lämna en kommentar