Träning efter ett 3-splitsupplägg.

Jag har sedan två månader tillbaka följt ett 3-splitsupplägg i min träning. Där jag har fokuserat på styrketräning med inslag av kondition, då i första hand löpning. Här och även Här kan ni läsa mina tidigare tankar, funderingar och känslor kring detta…

Som sagt, två månader har gått vilket innebär att jag avverkat två block i träningsschemat, som jag har valt att kalla det. Jag gillar verkligen att ha ett schema att följa, sedan att vissa pass bytt dag och kanske att ett pass ändrats helt eller kanske till och med uteslutits har funkat riktigt bra tycker jag. Jag har ändå en grund att stå på och vet vad som väntar. Så skönt. Känns lite som att jag inte behöver tänka när det kommer till att planera pass, det är bara att traska in på gymmet och köra…

Så när jag i måndags avslutade det andra blocket hoppade jag snabbt in på det tredje. Men denna gången tänker jag i ett 2-splitsupplägg. Jag tänker såhär; nu när vädret tillåter det ännu mer så tänker jag lägga in mer kondition i schemat, och som ni vet, då i första hand löpning. Så när det kommer till styrketräningen planerar jag att köra underkropp ena dagen och överkropp den andra. För att ändå få alla muskler genomkörda under veckans gång..

Jag tror detta kommer bli riktigt bra.

hotell3

Upplägget kommer se ut såhär:
Måndag – Kondition
Tisdag – Överkropp
Onsdag – Kondition
Torsdag – Vila
Fredag –  Underkropp
Lördag – Kondition
Söndag – Vila

Och som ni ser, fokus kommer ligga på löpningen. Styrketräningen, den kommer byggas på att jag vill bli en bättre och starkare löpare.

Detta är en grund, som är planerat efter vad jag vill. Sedan kommer livet emellan och vissa träningspass kommer plockas bort eller ändras på…

/ M A R I

2 tankar på “Träning efter ett 3-splitsupplägg.

  1. Åhh, vad spännande det ska bli att följa dina framsteg/baksteg/turer/pass/energi/motivation och annat som hör till! Jag ska göra allt för att peppa så gott jag kan! Jag är ju fortfarande hooked på styrketräningen men ska försöka få in lite pulshöjande och kondition på detta. Löpningen skrämmer fortfarande skiten ur mig. Nu kan jag ju inte skylla på vädret, bara modet som sviker mig. Så rädd att få ont och inte lyckas. Tills modet når mig fortsätter jag med intervaller. Kram

    • 🙂 Hoppas jag kan nå fram med den inspiration jag vill dela.
      En dag så, då kommer du springa som aldrig förr. Bara du vågar så ska du se att det kommer gå fint, men du, ge det tid bara 🙂 Sköt om dig. kramar

Lämna en kommentar