Vårruset Stockholm 2014.

Kalla vindar och en sol som tittade fram då och då var det som bjöds på. Inte alls varmt. Men nervositeten och peppande ord från gänget gjorde mig varm. En snabb uppvärmning och sedan var det dags att ställe sig vid starten. Trångt? Ja, men vi försökte komma så långt fram som möjligt…. PANG! Där var vi i väg….

Från en början var det en väldig trängsel, jag fick sick sacka mig fram och anpassa mig lite efter hur andra sprang. Synd. Men rätt bra ändå, tror jag hade dragit på för mycket i början annars. Efter 1 km kändes det väldigt lätt. Allt flöt på bra. Solen värmde titt som tätt. Det blev en skön kväll ändå. Var de andra tjejerna befann sig hade jag ingen aning om, någonstans i vimlet var dom. Jag fokuserade på mitt och försökte ligga i ett tempo som jag tyckte var okej. När skylten med 3 km kom trodde jag inte ens att jag hade sprungit 2 km. Skönt? Haha, ja. Galet. Jag drog på lite. Visste att jag kunde. Men när 4 km skylten dök upp var det tungt. Jag sänkte farten lite, koncentrerade mig på andningen och strax därefter gasade jag iväg igen. Det kändes bra. Upploppet kändes dock som en milslång bana, det gick liksom inte framåt. Men jag bet ihop och spurtade. I mål kom jag på 24.15.

En sämre tid än förra året. Vilket kändes tungt där och då. Men såhär dagen efter och med vetskapen om att jag inte är i samma form som då, + att ena höften krånglat får mig att känna mig nöjd ändå…

Vårruet1
Jeanna, Johanna, Helena, Maria, Jag och Isadora… sedan tackar vi Emma ödmjukast, för att hon höll koll på våra väskor.

vårruset

De andra tjejerna var grymma dom också. Vilket gäng vi är. Jag har sagt det förut men jag säger det igen, – jag är evigt tacksam att jag fått chansen att vara med om allt detta. Helt underbart! Och vilka fantastiska vänner jag fått under vägen. Ni är guld värda allihop..

Idag vilar jag benen och tränar överkroppen på gymmet. Kortdag på jobbet och sedan två lediga dagar, JIPPI!

Ni då, vad gör ni?

/ M A R I

 

11 tankar på “Vårruset Stockholm 2014.

 1. Klart du ska vara nöjd med tiden Mari! Det är ju en toppentid. och det blev UA-skorna ser jag. 🙂 Kul att ni är ett så härligt gäng som kan peppa varandra sådär.
  Hoppas du får en fin onsdag!
  Stor kram

  • Tack fina du =) Jag ska vara nöjd, det ska jag. Så här dagen efter känns det riktigt bra. Och nu vet jag säkert att jag satsar på lite lättare/nättare skor att springa i. Känns bäst så =) Hur mår du?! kramar

  • Men du är bara för underbar <3 tack fina Emma. Det värmer. Är som sagt så himla glad att jag träffat er alla, ni är guld värda. Hoppas du får en fin onsdagskväll. Kramar

 2. Jättebra sprunget Mari! Du är så bra!! Man kan inte alltid förbättra sin tid, jag tycker du ska vara jätte stolt och nöjd med din prestation! Kram

  • =) Tack snälla. Såhär dagen efter har det sjunkit in, och jag är nöjd över min tid. Helt klart. Inget annat kan jag vara. =) Hoppas du har det fint. kramar

 3. Nu var det många år sen jag sprang Vårruset men minns också hur tungt det kändes vid 4 km-skylten haha! 😛
  Men 24 min e en grym tid!! jag sprang på 27 om jag inte minns fel…(då)

  • =) Ja, den där skylten är jobbig. 1 km har nog aldrig känts så jobbig. Men jag ska vara nöjd, jag fick en bra tid =) 27 min är bra… Heja heja =)

Lämna en kommentar